Kje kupiti zlato za varno varčevanje v zlatu in dobro naložbo v prihodnost

Kje kupiti zlato in zakaj? Ko pride do varnih naložb za prihodnost, je varčevanje v zlatu vedno dobra odločitev, saj naložba v zlato predstavlja varno investicijsko priložnost. V zadnjih 100 letih je rast cene zlata precej poskočila in če primerjamo cene za unčo zlata v zadnjih 50 letih, se je cena zlata dvignila iz 69 dolarjev, na današnjih 1870 dolarjev, kar je 47 % rast cene Zlata zato zagotovo ne gre spregledati pri investiranju v varno prihodnost in če si želite varne naložbe zase ali za svoje bližnje, ima varčevanje v zlatu praktično zagotovljen donos.

Seveda pa so vsaki začetki težki in verjetno se sprašujete, kako se sploh lotiti varčevanja v zlatu ter kje kupiti zlato in v kakšni obliki. Če niste prepričani, kako se lotiti naložb v zlato, vam v nadaljevanju podajamo nekaj informacij, ki vam bodo v pomoč na vaši poti.

Kje kupiti zlato

Kje kupiti zlato in najboljša naložba v zlato prihodnost?

Če ste na začetku poti in se šele spoznavate z naložbami v zlato, ste verjetno zmedeni, kje ter v kakšno vrsto zlata sploh investirati, kar je popolnoma normalno. Dobro je vedeti, da je mogoče zlato kupiti pri različnih posrednikih, kot so zlatarne, trgovci in zasebne družbe, pri tem pa bodite pozorni, da poslujete z zanesljivim poslovnim partnerjem, ki ponuja kakovostne in čiste unče zlata.

Če ne veste, kje kupiti zlato, so pogosto privlačni nakupi kar preko spleta, kjer je možno opraviti nakup unče zlata hitro in po izjemno ugodni ceni, vendar se tu notri lahko skrivajo zapleti.

Prvič, ker zlata niste videli v živo, ne morete preveriti, ali je kupljeno res čisto zlato, ali gre za kakšen drug material, ki je zgolj odet v ovoj, ki se sveti. Drugič, dejstvo je, da cena zlata konstantno niha zaradi trgovanja na borzi, zato je bolje, da poslujete z nekom, ki cene postavlja skladno z borzo, kakor da prodajalec zgolj ponuja ugodne cene. Noben profesionalni trgovec z zlatom vam ne bo ponujal nižjih cen, kakor tiste, po katerih kovina trenutno kotira na borzi, saj to zanj poslovno ni smiselno.

Zato ne nasedajte ugodnim poslovnim kupčijam za naložbe v zlato na spletu, saj se le-te pogosto izkažejo za goljufije. Tretjič, zlato želite kupiti pri nekom, ki omogoča varčevanje v zlatu, katero ima oznako »Good delivery«, saj tako veste, da gre za kakovostno zlato, ki je 99,9 % čisto.

Ko se odločate, kje kupiti zlato, pa imejte v mislih po kakšni ceni trgovec zlato prodaja ter po kakšni ga odkupi, saj lahko prav te razlike nanesejo veliko dodatnih stroškov pri trgovanju.

Unča zlata

Varčevanje v zlatu – kakšna je rast cene zlata?

Pri naložbah v zlato se je potrebno najprej vprašati, na kakšen način želite vložiti v zlato, možnosti je namreč več. Lahko vložite v vzajemne sklade ali ETFe, ki vlagajo v delnice zlata ali vložite v izvedene finančne instrumente, ki trgujejo z zlatom. Daleč najbolj varen in najbolj zanesljiv način varčevanja v zlatu pa je, da ga preprosto kupite v fizični obliki, ki ga nato shranite.

Najpogosteje se le-to prodaja v obliki palic ali kovancev, ki lahko obsegajo od 1g do 1kg. Pogosto ga je bolje kupovati po kosih, saj lahko v primeru prodaje prodate le del zlata in ne celotne zaloge, kar je še posebno pomembno, ko želite prodati le del premoženja, ostalo pa želite zadržati za druge čase.

Trenutna cena za unčo zlata (28,35 g) je okoli 1878 dolarjev, saj je rast cene zlata v zadnjih letih poskočila. Najboljši izkupiček glede na ceno in pribitke pa imajo naložbe med 10 in 250g. Nižje, kot so mase, večji zna biti pribitek na borzno ceno.

Kot rečeno, bodite pri nakupu pozorni, da ima le-to oznako »good delivery«, saj to pomeni, da je bilo izdelano v globalno priznani kovnici zlata. Za varčevanje v zlatu se še posebno priporočajo izdelki kovnic Argor Heraeus, Valcambi, Austrian Mint, Royal Canadian Mint, the Perth Mint in druge.

Koliko je unča zlata – odlične pogoje dobite v Svetu plemenitih kovin

Če ne veste, kje kupiti zlato, je podjetje z 20-letno tradicijo Svet plemenitih kovin, odlična izbira za vas. Če ste zmedeni, vam bodo z veseljem svetovali pri nakupu prve unče zlata. Pri njih lahko kupite izdelke svetovno priznanih kovnic v obliki palic in kovancev, cena pa se spreminja vsakih 15 min, saj se prilagaja nihanju cen na borzi.

V Svetu plemenitih kovin, poleg nakupa omogočajo še odkup zlata in srebra ter odkup lomljenega zlata. Najpomembnejše pa je, da vam omogočajo brezplačno hrambo vaših naložb. Po opravljenem nakupu zlata je potrebno le-tega shraniti v sefu in ga ustrezno zavarovati pri zavarovalnici, da se zmanjša tveganje naložbe. V Svetu plemenitih kovin vam hrambo nudijo brezplačno, le-ta pa je pokrita tudi z zavarovanjem.