Lesena okna – cene in lastnosti

Lesena okna, cene katerih so običajno malce višje od PVC ali pa aluminijastih oken, še vedno veljajo za najbolj trajnostnega izmed tovrstnih elementov stavbnega pohištva. Ker obstajajo v več različicah, pa se venomer pojavlja vprašanje, katera lesena okna so najboljša. Slednje vprašanje je običajno povezano z vrsto lesa, ki se jo uporabi za izdelavo okvirja, pa tudi z vrsto zasteklitve, saj v tem primeru govorimo o dvoslojni, pogosteje pa o troslojni zasteklitvi. Zaradi možnosti, ki jih nudi ta naravni material, obstajajo tudi kombinacije z drugimi materiali, denimo z aluminijem.

katera-lesena-okna-so-najboljsa

Razlog, da so lesena okna dandanes tako priljubljena pa tiči v njihovi trajnosti in obnovljivosti, saj jih je mogoče – v primeru, da se poškodujejo – obnoviti, kar pri plastičnih in aluminijastih denimo ni možno. Čeprav je začetna investicija ob nakupu večja, se ta na dolgi rok izplača, saj ni potrebno zamenjati celotnega okna. Poleg tega les velja za najnaravnejši material, ki tudi celotnemu domovanju daje tak izgled, prav tako pa za razliko od plastičnih in aluminijastih različic nudi boljšo izolacijo ter energetsko učinkovitost.

Katera lesena okna so najboljša in zakaj?

Najboljša lesena okna so tista, ki v sebi združujejo tako dobro kakovost, kar zadeva zvočno in toplotno izolativnost, kot tudi izgled. Slednji je pravzaprav esenca vsakega lesenega okna, cena, ki jo plačamo za kakovost, pa je običajno višja od tiste za plastična ali aluminijasta. Temu bržkone botrujejo odlične lastnosti samega lesa, ki velja za naraven material, ki je na razpolago v našemu okolju. Še posebej v Sloveniji, ki je v večini pokrita z gozdnatimi površinami.

lesena-okna-kli logatec

Prav zato so lesena okna na zalogi pri večini proizvajalcev, med drugim pri podjetju Kli Logatec, ki nudi kakovostna vrata in lesena okna. Cene so ugodne, za svoj denar pa prejmete izdelek, ki se ob pravilnem vzdrževanju in zaščiti odlikuje po svoji dolgi življenjski dobi. Razlog za njegovo priljubljenost prav tako tiči v tem, da v notranjem prostoru ustvarja prijetno bivalno vzdušje, med drugim pa poskrbi za dobro zvočno in toplotno izolativnost.

Lesena okna na zalogi pri priznanih dobaviteljih

Pri gradnji ali prenovi doma se veliko ljudi srečuje z vprašanjem, katero stavbno pohištvo izbrati. Slednje med drugim vključuje tako zunanja vrata, kot tudi okna. Pri obojih je izbira velika, zadeva pa predvsem material, iz katerega je izdelan okvir. Ta je lahko iz lesa, aluminija, PVC-ja ali drugih umetnih mas, vsak izmed navedenih materialov pa ima drugačne lastnosti, kot tudi denimo lesena okna. Akcija, kjer boste našli izdelke na zalogi po nižji ceni, vas tako pričakuje pri podjetju Kli Logatec z veliko izbiro lesenih oken na zalogi.

Priljubljenost lesa narašča predvsem zaradi njegovega naravnega izgleda, kot tudi dolgoročno gledano nižjih stroškov. V primeru, da se namreč poškodujejo, ni potrebna menjava, pač pa jih lahko preprosto popravimo. Poleg tega les velja za izjemen toplotni izolator, ki se ponaša z dobro toplotno prehodnostjo in dolgo življenjsko dobo.

lesena-okna-na-zalogi

Lesena okna: akcija, ki garantira nižje cene

Dandanes, ko je na tržišču izbira stavbnih elementov tako raznovrstna, se je skorajda težko odločiti za tak kos, ki bi ustrezal vsem našim željam. Sploh, ko gre za večje elemente, kot so denimo okna ali vrata. Pri nakupu le-teh moramo namreč paziti tako na kakovost, ki je povečini povezana z izolativnostjo, kot tudi na to, da se ujemajo z videzom našega celotnega doma.

Ker se zadnje čase vse bolj uveljavljajo smernice, ki zapovedujejo trajnost, v ospredje prihajajo tudi materiali, ko so sicer v uporabi že vrsto let, a smo nanje v določenem času pozabili. Eden izmed njih je tudi les, z njim pa so povezana lesena okna. Cene slednjih so različne, nanje pa vpliva tako vrsta lesa, za katero se odločimo, tip zasteklitve, ter dimenzije. Na vprašanje, katera lesena okna so najboljša, je zato težko odgovoriti, saj so njihove karakteristike različne. Takšna in drugačna, med drugim tudi tista iz kombinacije lesa in aluminija, boste našli pri podjetju Kli Logatec, ki vam nudi posebno akcijo.

Največje prednosti naravnega stavbnega pohištva

Naravno stavbno pohištvo se ne ponaša le s svojim naravnim, domačnim izgledom, ki ponovno budi pozornost in postaja priljubljen, pač pa tudi z odličnimi značilnostmi. V primerjavi z umetnimi masami, kakršna je na primer PVC, ali pa aluminijem, je narvani material veliko bolj okolju prijazen. Visoko popularnost poleg tega pridobiva tudi zato, ker obogati prostor s posebno toplino in udobjem, ki sta v domovanjih tako zaželena.

lesena-okna-akcija garantira najnižje cene

Glede na to, da je prisoten že vrsto let, ta material velja za praktično neuničljivega, v kolikor zanj dobro skrbimo in ga negujemo. Prav tako dobro prenaša velike temperaturne razlike in nasploh velja za dober toplotni izolator, saj prosto ohranja bodisi topel bodisi prijetno hladen. Lesena okna, cene katerih se med proizvajalci kar razlikujejo, so okolju prijazna, recikliranje pa skorajda ni potrebno, saj gre že v osnovi za material, ki ga najdemo povsod v naravi in je eden izmed najbolj razširjenih.