Notranja vrata drsna drsna ali navadna so narejena iz kakovostnih materialov

Notranja vrata drsna ali navadna zaokrožijo prostor

 

Notranja vrata, naj si bodo drsna ali z navadnim odpiranjem, so izjemno pomemben del vsakega prostora, saj gre za prvo stvar, ki jo obiskovalci ali stanovalci vidijo, preden vstopijo v določen del stanovanja ali hiše. V osnovi je glavna naloga notranjih vrat, drsnih ali navadnih, vstopanje v prostor, tako da je to primarna funkcija, kar pa seveda ne pomeni, da vrata nimajo ostalih funkcij. Estetska funkcija je izjemno pomembna, saj se morajo vrata ujemati z ostalimi stvarmi v prostoru, obenem vrata povezujejo dva prostora, so nekakšno srce, saj skozi njih vstopamo v prostore ter zagotavljajo dovolj intime.

Včasih je veljalo, da so notranja vrata zgolj in samo lesena, z navadnim odpiranjem, s pojavom novih materialov, pa imate na voljo številne možnosti. Po navadi so notranja drsna vrata fiksnih mer, saj veljajo nekakšna standardna mera vrat, seveda pa se lahko odločite tudi za vrata po meri, odvisno od vaših želja ali potreb.

Notranja vrata drsna ali navadna imajo številne funkcije in prav je, da se dobro odločite kakšna notranja vrata želite imeti, iz katerega materiala in kako velika vrata boste imeli. Vse je seveda odvisno od vaših želja in potreb.

Notranja vrata drsna optimizirajo prostor

 

drsna vrata notranjaV preteklosti je veljalo, da je možno naročiti notranja vrata z odpiranjem navzven ali navznoter, v zadnjem času pa so pri notranjih vratih primat prevzela notranja vrata, ki so drsna, kar pomeni, da se ne odpirajo navznoter ali navzven ampak se elegantno zapeljejo ob steni. Kako sploh delujejo drsna vrata? Najbolj pomembno pri notranjih vratih, ki so drsna je, da imate dobra in kakovostna vodila oziroma okovje, ki ga sestavlja. Kakovostno okovje vam bo omogočilo uporabo različnih materialov, tudi težjih, obenem pa bo življenjska doba takšnih vrat veliko daljša in jih ne bo potrebno kmalu zamenjati.

Pomembno je tudi, da imate ob steni dovolj prostora, da se vrata lahko zapeljejo ob njej, zato tam ne morete imeti različnih polic ali omar ali pa morajo biti le te odmaknjene od stene. Notranja drsna vrata so idealna rešitev za vse tiste, ki želite imeti boljši izkoristek prostora ali pa v kolikor imate zelo ozke hodnike, kamor navadna vrata ne bi pristajala.

Tako lahko drsna vrata najdemo predvsem v manjših stanovanjih in prostorih, kjer je optimizacija prostora izjemno pomembna, seveda pa to ne pomeni, da drsnih notranjih vrat ne moremo imeti v večjih prostorih, saj dodajo prostoru neko posebno noto, ga polepšajo in naredijo prijetnega za bivanje.

 

Notranja drsna vrata iz lesa ali stekla

 

Notranja drsna vrata so izjemno pomemben del vsakega prostora, bodisi gre za moderen prostor ali objekt, sodobno opremljen v centru mesta ali pa za nekoliko bolj naravne prostore, kjer prevladuje les in imajo veliko bolj starinsko noto. Notranja vrata, drsna ali navadna se prilagodijo vsakemu stilu, pomembno je le, da izberete pravi material. V zadnjem času je na trgu drsnih notranjih vrat izjemno priljubljen material steklo, odločite se lahko za celotno steklena vrata ali kombinacijo z lesom, kjer so steklena le posamezna okenca.

Zakaj je steklo tako zanimiv material? Prva stvar je, da vizualno povečajo prostor, tako da lahko iz razmeroma majhnega prostora naredite večjega že samo z izbiro materiala. Steklo je nekoliko težji material od lesa, zato morate biti previdni pri izbiri vodil, saj morajo biti iz trdnega in vzdržljivega materiala, saj se bodo vrata le tako lahko kakovostno peljala po vodilih.

V kolikor ste pristaš tradicionalnosti in naravnih materialov imamo za vas lesena notranja drsna vrata, ki zagotavljajo več domačnosti in topline, občutek življenja v naravi in verjamemo, da bodo lesena vrata idealna za vse tiste, ki želite nekoliko bolj domače prostore. Sodobnim drsnim vratom ni veliko za očitati, mogoče le to, da nekoliko slabše zvočno tesnijo, vse ostale stvari pa so vsekakor v prid drsnim v primerjavi z navadnimi vrati.

notranja vrata drsna

Notranja vrata, drsna ali navadna poskrbijo za intimo

 

V kolikor imate v vaši hiši ali stanovanju velike prostore in jih želite nekoliko ločiti in vašim gostom, otrokom ali vam zagotoviti malo intime je idealna rešitev stena z notranjimi vrati, ki so lahko drsna ali navadna, odvisno od vaših želja in potreb.

S steno z vrati najprej poskrbite za intimo, saj ločite prostor in tako vsem osebam zagotovite določeno mero privatnosti, obenem pa dodate prostoru površine, bodisi da lahko na steno obesite kakšno sliko, naslonite omaro, postavite police za knjige ali kaj podobnega. Izbirate lahko med notranjimi vrati, ki so drsna, v tem primeru morate na eni strani steno pustiti prazno ali pa se odločite za navadna vrata, ki se lahko odpirajo navznoter ali navzven. Izbira je vaša, pomembno je le, da dobro premislite, kakšna notranja vrata bi imeli.