Polikarbonatna kritina iz polikarbonatnih plošč je nadvse obstojna

Polikarbonatne plošče imajo izredne prednosti in lastnosti in so zato vsestransko uporabne – za nadstreške, za polikarbonatno kritino, fasado, za zimske vrtove iz in podobno.

Polikarbonat je sodoben inovativen material, ki pri uporabi uspešno izpodriva in presega druge materiale zaradi nižje cene, ob tem so drugi materiali bolj občutljivi, težji in zato manj okretni za obdelavo, manj odporni in izolativni ter imajo krajšo življenjsko dobo in poleg tega so za montažo precej priročnejše.

Podjetje Leskokras so prednosti polikarbonatnih plošč prepričale že pred leti in so svojo dejavnost razširili še na montažo polikarbonatnih plošč in montažo polikarbonatne fasade, nadstreškov, ograj ter kritine. Z izkušeno ekipo so si pridobili zaupanje naročnikov in imajo reference in potrditev za svoje kakovostno opravljeno delo pri montaži polikarbonatnih plošč in izdelkov iz njih iz vseh koncev Slovenije.

Med drugim so izvedli precej velikih projektov, na primer montažo na Tržnici Zagorje, na mejnem prehodu Obrežje in na Stadionu Maribor, polikarbonatno fasado v Ljubljani in na Ptuju, opremo za grad Bogenšperk iz polikarbonatnih plošč in še vrsto drugih zahtevnih projektov, ob tem pa tudi nadstreške in polikarbonatne kritine na individualnih hišah.

polikarbonat

 

Polikarbonatne plošče so revolucija na področju sodobnih materialov

Polikarbonat je idealen material za vse zunanje sisteme, ker izvrstno prenaša zunanje vremenske vplive in je tako rekoč večen. Polikarbonatne plošče so odporne na UV-žarke, zaradi česar se kritina ali fasada z leti ne uničujeta in razgrajujeta, hkrati pa izdelki iz polikarbonatnih plošč prepuščajo svetlobo, kar zagotavlja prijetno uporabniško izkušnjo. Pri kritinah vseh vrst zamenjuje nekdaj prevladujoče steklo, ki pa ima v primerjavi s polikarbonatom precej pomanjkljivosti.

Steklo je težko in lomljivo, polikarbonat pa je izredno trden, vzdržljiv, visoko odporen na udarce in lahek, ob tem pa je tudi cena precej nižja od stekla. Polikarbonatne plošče imajo pred steklom veliko prednost tudi zaradi nižjih stroškov pri izvedbi nosilne konstrukcije, ki mora biti za steklo precej močnejša, kar projekt precej podraži.

Montaža steklenih površin je zahtevna, pri polikarbonatnih ploščah pa montaža poteka hitro in z manj truda, ker so lahke, nelomljive in se z njimi preprosto rokuje.

Za steklom ne zaostajajo niti po dolgi življenjski dobi in so po dolgi vrti let še vedno estetskega videza. Ob vrsti odličnih karakteristik polikarbonata ne gre spregledati še njegove izvrstne toplotne izolativnosti, kar je posebej dobrodošlo pri postavitvah zimskih vrtov in rastlinjakov. Ima res široko uporabnost in je nenadomestljiv material za vrsto projektov.

polikarbonatna kritina

 

Polikarbonatna kritina je estetska, trpežna in trajna

V podjetju Lesokras montirajo kakovostno in lepo polikarbonatno kritino na nadstreške za avtomobile, na nadstreške za teraso in balkon ali kot zaščito nad vhodom, ki so vsaki hiši v okras in imajo vrhunsko uporabno vrednost. Vsako polikarbonatno kritino izdelajo naročniku po meri in pri tem upoštevajo okus in želje strank.

Izbira konstrukcije in barvnega odtenka je precej odvisna od videza obstoječe stavbe, čeprav na splošno velja, da so vsi izdelki iz polikarbonatnih plošč brezčasno lepi in elegantni ter so videti izjemno tako zraven starejših stavb kot novogradenj.

Njihovi naročniki lahko za nadstreške izberejo kovinsko konstrukcijo, ki deluje moderno in minimalistično, ali leseno konstrukcijo, ki izžareva toplino in prijetno domačnost, obe pa sta vrhunskega estetskega videza. Polikarbonatna kritina na nadstreških za avtomobile ali za terase zagotavlja maksimalno zaščito pred UV-žarki in vremenskimi neprilikami ter je obstojna in tako rekoč neuničljiva. Nadstreški lahko stojijo samostojno ali so fiksirani na zgradbo.

Različne dimenzije ali oblike nadstreškov niso težava, ker se v podjetju Lesokras prilagodijo stanju na terenu in za vsak posamezen primer prilagodijo končno rešitev, da je statično, vizualno in tehnično vrhunska. Ob tem naročniku na podlagi dolgoletnih izkušenj z veseljem svetujejo, da ima končni izdelek vrhunsko uporabnost.

polikarbonatne plošče montaža

 

Vzdrževanje polikarbonatne kritine je preprosto      

Polikarbonatna kritina na nadstreških pred hišo ne potrebuje posebnega vzdrževanja, le zaradi estetike je dobro z nje občasno odstraniti naneslo listje in drug material, če dolgo ni močnega dežja, ki bi umazanijo spral s kritine. Tako bo lahko zasijala v svoji lepoti in estetski dovršenosti.

V nasprotju s polikarbonatno kritino pa konstrukcija nadstreška potrebuje več pozornosti, malo manj kovinska, leseno pa je dobro od časa do časa zaščititi ali prebarvati. Podjetje Lesokras si s svojo fleksibilnostjo in natančnim delom ves čas prizadeva za najvišjo kakovost storitev. Njihova ponudba je zaradi ugodne cene polikarbonatnih plošč glede na druge materiale konkurenčna in imajo vedno več zadovoljnih naročnikov.

Ti lahko uživajo vse prednosti napredne tehnologije, zajete v proizvodnji polikarbonatnih plošč in v izdelkih iz njih, ter svojemu domovanju dodajo arhitekturno zaokrožene celote, ki jim bistveno spremenijo vsakdanje bivanje in so jim cenovno dostopne.

cena polikarbonatnih plošč