Strešni šotori ali gradnja montažne industrijske hale po ugodni ceni

Strešni šotori so hitromontažni objekti, ki jih je mogoče postaviti izjemno hitro. Postavitev praviloma ne zahteva več kot 4 dni, nemalokrat pa zadostuje že en sam dan. Čas izvedbe je seveda odvisen od dimenzij in od materialov, uporabljenih pri izdelavi.

Nekoliko naprednejša možnost so montažne industrijske hale, ki pridejo v poštev tam, kjer klasični strešni šotori ne bi zadoščali. Poleg postavitve na novo ali nakupa pa je možen še začasni najem skladiščnega prostora.

najem skladiščnega prostora

Strešni šotori – preprosta rešitev za zaščito blaga in strojev

Hitromontažni strešni šotori so primerni za skladiščenje najrazličnejšega blaga. Uporabljati jih je mogoče za shranjevanje embalaže, na primer za prehrambno industrijo. Obenem so primerni za shranjevanje kovinskih (pol)izdelkov, za skladiščenje pijač, za zaščito kmetijske mehanizacije, kot preprost prodajni center, za skladiščenje razsutih materialov, kot garaža za avtodom, za shranjevanje pnevmatik in tako naprej.

Najpreprostejša različica so tisti, pri katerih je tako za izdelavo strehe kot za izdelavo stranic in sten uporabljena PVC-ponjava. Čeprav so strešni šotori iz PVC-ponjave najosnovnejša možnost, so presenetljivo trpežni, zato se ponašajo z dolgo življenjsko dobo, in sicer kar do 20 let. Tovrstni strešni šotori pridejo v poštev predvsem za izdelke, ki so manj občutljivi na temperaturna nihanja, vlago in kondenz.

Po potrebi je sicer mogoče poskrbeti za osnovno zaščito pred večjimi temperaturnimi nihanji in pred kondenzom, in sicer s pomočjo protikondenzne ponjave, s katero se »obleče« notranjost konstrukcije. Ena od najpomembnejših prednosti, s katerimi se ponašajo je izjemno hitra montaža. Poleg tega pa so tovrstni šotori izredno enostavni za vzdrževanje.

skladiščni šotori

Druga možnost so strešni šotori, pri katerih je streha prav tako izdelana iz PVC-ponjave, za izdelavo stranic pa je uporabljena trapezna pločevina. S tem je zagotovljena boljša zaščita izdelkov pred tatovi oziroma vlomilci. Upoštevati je treba, da tudi strešni šotori, pri katerih je za stranice namesto PVC-ponjave uporabljena trapezna pločevina, niso toplotno izolirani. V primeru težav z vlago oziroma kondenzacijo se zato prav tako priporoča uporaba protikondenzne ponjave.

Najnaprednejša različica pa so hitromontažni strešni šotori, pri katerih je PVC-ponjava (streha) kombinirana z izolativnimi paneli (stranice). Gre za odlično rešitev za skladiščenje občutljivejših izdelkov, ki zahtevajo nadpovprečno dobro zaščito pred kondenzom ter ekstremnimi temperaturami in temperaturnimi nihanji. Strešni šotori s stranicami iz izolativnih panelov pa se lahko obenem uporabljajo kot servisni prostori, za proizvodnjo različnih izdelkov, kot poslovni prostori itn.

montažne industrijske hale

Za optimalno zaščito priporočamo gradnjo montažne industrijske hale

Če strešni šotori težko zadostijo vašim konkretnim potrebam, vam svetujemo, da razmislite o možnosti postavitve montažne industrijske hale. Cena je precej nižja od finančnega vložka, ki bi ga zahtevala klasična industrijska hala. Cena pa je le ena od prednosti, s katerimi se ponaša hitromontažna industrijska hala. Cena, ki je nadpovprečno ugodna, gre z roko v roki s hitrostjo izvedbe, saj se lahko gradnja montažne hale zaključi v samo nekaj dneh.

S postavitvijo montažne industrijske hale poskrbite za učinkovito zaščito izdelkov oziroma za dodatne prostorske kapacitete, pri katerih je zagotovljena odlična tehnična varnost. Hkrati pa si prihranite nevšečnosti, povezane z birokracijo, ki bi jih zahtevala klasična industrijska hala. Cena je resnično zelo ugodna, če upoštevate, da bo končni rezultat vsestransko uporaben objekt, ki bo zagotavljal kakovostno zaščito pred najrazličnejšimi neugodnimi vplivi.

 

Strešni šotori ali industrijska hala? Cena je v obeh primerih zelo ugodna …

Se sprašujete, koliko natančno stanejo strešni šotori? Vas morda bolj zanima industrijska hala? Cena je v obeh primerih odvisna od dimenzij in od vrste uporabljenih materialov. Tudi gradnja montažne hale lahko namreč vključuje različne materiale, kar pomeni, da je možno izbirati med več različicami.

Poleg montažne industrijske hale, ki je v celoti izdelana iz panelov (streha + stranice), je možna še različica, pri kateri so streha in stranice izdelane iz trapezne pločevine. Gre torej za neizolirano različico, kar pomeni, da je cena praviloma nekoliko ugodnejša. Stroški pa so ne nazadnje odvisni še od morebitnih dodatkov (PVC-okna, drsna/dvižna vrata, razsvetljava itn.).

Ne glede na vrsto uporabljenih materialov, dodatke, dimenzije in to, ali vas zanimajo strešni šotori ali industrijska hala, cena izvedbe projekta ne bo previsoka, še posebej v primerjavi s ceno klasične gradnje primerljivih objektov. Tudi pri najdražjih objektih je zagotovljeno odlično razmerje med ceno in uporabnostjo.

 

Ena od možnosti tudi najem skladiščnega prostora

Včasih kljub ugodni ceni nakup ali gradnja ni najbolj smotrna rešitev. V tovrstnih situacijah se priporoča najem montažne industrijske hale oziroma skladiščnega prostora. Za najem skladiščnega prostora se je smiselno odločiti, če veste, da boste hitromontažni objekt potrebovali samo za krajše časovno obdobje. Ena od pomembnih prednosti, ki jih ima najem skladiščnega prostora, je ta, da začetni finančni vložek ni potreben.

Če se odločite za najem skladiščnega prostora, nato pa ugotovite, da boste skladiščni prostor potrebovali nekoliko dlje, kot ste predvidevali sprva, to ne bo težava, saj je možno najem skladiščnega prostora hitro in enostavno podaljšati za poljubno časovno obdobje. Najem skladiščnega prostora je smiseln celo v primerih, ko je skladiščni prostor potreben na več različnih lokacijah, saj je po potrebi možna enostavna prestavitev na izbrano lokacijo.

industrijska hala cena