Potrošniški krediti za izpolnitev svojih sanj

Potrošniški krediti pridejo včasih zelo prav. Še posebej takrat, ko nekaj resnično potrebujete ali si želite, a za to nimate dovolj prihrankov. Takrat je najenostavneje in najbolj udobno zaprositi za hitri kredit preko spleta. V banki Sparkasse so na voljo potrošniški krediti do vrednosti kar 35.000 evrov.

potrosniski-krediti za vsakogar

Gotovinska posojila za vsakogar

V banki Sparkasse ponujajo potrošniške kredite oz. gotovinska posojila do 35.000 evrov. Odplačilna doba je do 7 let. V primeru, da z banko sodelujete, pa se le-ta lahko podaljša celo do 10 let.

Pri Sparkasse nimajo skritih stroškov, ki bi nastali zaradi vodenja in ocene rizika kreditojemalca. Da se boste počutili bolj varno, lahko sklenete zavarovanje za primer brezposelnosti – tako zase kot za svoje bližnje. Dogovorite se lahko za kritje 6 ali 12 mesecev. Najmanjši obrok je 20 evrov. Na voljo pa sta tako fiksna kot spremenljiva obrestna mera. Kredit je mogoče zavarovati na več načinov:
– s porokom,
– lahko zastavite življenjsko zavarovanje z odkupno vrednostjo,
– zavarovanje z denarnimi sredstvi, kot so varčevalna sredstva ali vrednostni papirji.

Njihovi potrošniški krediti so na voljo tudi samozaposlenim. Pri tem se trudijo za čim bolj prijazne pogoje. Pri osnovi namreč ne upoštevajo bruto/neto zavarovalno osnovo, temveč preverjajo kazalnik EBITDA. V primeru, da samostojni podjetnik nima bilance, pa upoštevajo delež neto prihodkov glede na vrsto dejavnosti.
Ob vsem tem je potrebno poudariti, da je najem kredita pri njih varen, saj se zvesto držijo Zakona o potrošniških kreditih.

Zakon o potrošniških kreditih obstaja predvsem zaradi varovanja kreditojemalcev

Nekatere potrošnike je po svoje strah zaprositi za posojilo. A se je treba zavedati, da četudi je res, da bo najeti kredit v določenem času po določeni obrestni meri potrebno vrniti, so le-ti zaščiteni z Zakonom o potrošniških kreditih. Ta je v prvi vrsti nastal zato, da bi zaščitili kreditojemalce. Ti lahko na osnovi zakona kredit varneje najamejo. Hkrati pa zakon posega tudi na področje promocije, ki je bankam dovoljena v zvezi s krediti. Tako smo uporabniki bolj ozaveščeni o vsem, kar se tiče posojil. To se običajno izboljšuje z vsako novo različico zakona.

Preden je bil v Sloveniji sprejet Zakon o potrošniških kreditih, je to področje urejal le Obligacijski zakonik, ki je puščal preveč svobode obema stranema. To je vodilo do nezadovoljstva in težav. Leta 2000 smo dobili prvo različico zakona, kasneje pa se je Zakon o potrošniških kreditih večkrat dopolnjeval in preoblikoval.

Hitri kredit preko spleta? Zakaj pa ne?

Za potrošniški kredit lahko v Sparkasse zaprosite zelo hitro in zelo enostavno. Na voljo je namreč tudi hitri kredit preko spleta, katerega vam lahko odobrijo že v enem dnevu. Dobiti je mogoče do 12.000 evrov, ki jih je potrebno vrniti v roku 5 let. Tudi, če se odločite za takšno obliko potrošniškega kredita, veljajo vse obstoječe prednosti. Torej tudi zavarovanje v primeru brezposelnosti. Izberete pa lahko le fiksno obrestno mero.

hitri-kredit-preko-spleta
Koliko posojila lahko dejansko dobite, kako dolgo ga boste lahko odplačevali in kakšna bo obrestna mera, lahko prav tako preverite na spletu preko informativnega izračuna obresti. Ta je prosto dostopen in je na voljo na spletni strani banke. Informativni izračun obresti vam lahko pride zelo prav. Tam lahko namreč preigravate več različnih možnosti in že sami ugotovite kakšno in koliko posojila lahko dobite.

Informativni izračun obresti je prvi korak, kateri so naslednji?

Do potrošniškega kredita ali hitrega kredita preko spleta vas vodi le nekaj enostavnih korakov.
Najprej preko spleta preverite informativni izračun obresti oz. kredita. Prve odgovore boste zagotovo dobili že tam. Lahko pa obiščete tudi banko in se pri svetovalcih pozanimate, kakšen vrednost posojila lahko dobite. Tam bodo preverili vašo kreditno sposobnost in vas vprašali še nekaj osnovnih vprašanj, potem pa vam bodo povedali vse o tem, katero vrsto in koliko kredita vam lahko sploh odobrijo.

Nato boste morali oddati vlogo. Za potrošniški kredit lahko zaprosite preko spleta ali v živo, v kateri od bančnih poslovalnic. Za hitri kredit preko spleta pa seveda lahko zaprosite elektronsko. Če boste vlogo oddajali po spletu, boste ob 6. koraku morali oddati še določeno dokumentacijo. V primeru, da se boste osebno oglasili v poslovalnici, pa vlogi kar priložite pripadajočo dokumentacijo. Do odobritve posojila lahko pride že v 1 dnevu, če ste le vse postorili pravilno. Seveda se po nasvet lahko obrnete na banko, marsikaj pa vam bo jasno že ob temeljitem pregledu spletne strani.

Ne glede na to ali boste zaprosili za klasični potrošniški kredit ali za hitri kredit preko spleta, boste po odobritvi le-tega morali priti v bančno poslovalnico, kjer boste podpisali dokumentacijo oz. kreditno pogodbo.

Po podpisu pogodbe pa boste že v roku 2 ur na računu imeli denar, za katerega ste zaprosili pri. Denar lahko banka, če želite, nakaže tudi neposredno izvajalcu oz. prodajalcu storitve oz. izdelka, kjer imate namen posojilo porabiti.

informativni-izracun-obresti