Hidravlične cevi s cevnimi objemkami, na voljo tudi bakrene

Hidravlične cevi so ključni sestavni del hidravličnih sistemov. So fleksibilne in omogočajo transport energije preko tekočega medija pod tlakom. Uporabimo jih, ko standardne izvedbe ne ponujajo dovolj velike zmogljivosti. Ustrezne hidravlične cevi vam zagotavljajo navor, prožnost in fleksibilnost.

Na voljo so v različnih oblikah in materialih ter so primerne za raznovrstne medije, kot so nafta, olje, bencin, voda… Ob strokovnem tehničnem posvetovanju, ki ga nudi naše podjetje vam pomagamo izbrati ustrezne modele za vaš sistem.

Po potrebi imamo vedno na zalogi visokotlačne, nizkotlačne in gibke hidravlične cevi različnih premerov in različnih materialov, najboljše kakovosti, za katero tudi jamčimo. Standardni premeri se gibljejo nekje do 100 mm.

V vodovodnih sistemih je pomembno, da so cevi odporne na korozijo in ne onesnažujejo vode, pogosteje delujejo pod nižjim tlakom, za kar so primerne bakrene cevi za pitno vodo.

Hidravlične cevi

Se prvič srečujete z različnimi sistemi, potrebovali boste tudi cevne objemke. Kaj pa bakrene cevi za pitno vodo?

Hidravlika je veda, ki proučuje ustvarjanje sil in gibanj s pomočjo različnih tekočin, ki jih imenujemo mediji. Hidravlični sistemi v različnih industrijskih panogah izrabljajo sposobnost tekočin, da prenašajo, krmilijo in upravljajo energijo pod ustreznim tlakom. Hidravlični sistemi predstavljajo sestavni del strojev in sami po sebi ne predstavljajo končnega produkta.

Glede na uporabo medija, količino pretočnosti, temperaturo pod katero sistem deluje in tlak pod katerim bo medij v sistemu, moramo izbrati ustrezne cevi, da zagotovimo dolgotrajno delovanje, brez nevarnosti, saj so lahko nekateri mediji tudi vnetljivi.

Za kar najboljše ujemanje lahko pri nas dobite gibke cevi in bakrene cevi za pitno vodo ter ustrezne cevne objemke in priključke.

Gibke cevi

Kako izberem primerne hidravlične cevi, da bodo te dobro funkcionirale?

Hidravlična cev je ključen del hidravličnega sistema, saj prevaja tekočino med posameznimi deli iz katerega je ta sestavljen. Izdelane so iz več ojačevalnih plasti, kar jim omogoča, da lahko delujejo pod visokim tlakom. Gibke cevi iz prožnih materialov uporabniku omogočajo lažje upogibanje in prožnost na dolgih razdaljah.

V primeru sistemov za pitno vodo priporočamo bakrene cevi, ki so fiksne. Za upogibanje v vogalih v tem primeru uporabljamo ustrezne priključke in cevne objemke, ki jih za vas priskrbimo mi.

Večina hidravličnih cevi je sestavljena iz treh sestavnih plasti, ki omogočajo trajnost, prožnost in prenašanje visokega tlaka. Sestavni deli so notranja plast, katere material je odvisen od tekočine ali medija uporabljenega v sistemu, ojačitvena plast odvisna od tlaka in zunanja zaščitna plast, ki mora biti prilagojena okolju v katerem se bo ta uporabljala. Notranja plast mora biti združljiva s tekočino, ki jo bo nosila.

Ojačevalna plast je nato sestavljena še iz treh sestavnih delov. Notranji del sestavlja spiralna navita žica, drugo plast predstavlja pletena žica, ki ju obada tekstilna preja. Zunanja plast je ključna pri izbiri namena uporabe. Odporna mora biti proti abraziji, olju in vremenskim vplivom, ki jim je hidravlični sistem podvržen.

Pri nakupu vam bomo priporočili najboljše hidravlične cevi za vaš sistem, ki bodo kvalitetne in bodo imele dolgo življenjsko dobo. Poskrbimo tudi, da bodo le-te v skladu z vsemi predpisanimi evropskimi standardi (EN).

Fleksibilna cev

Gibke cevi – fleksibilna cev s trajno življenjsko dobo

Gumijaste izvedbe so priljubljene prav zaradi svoje prožnosti, torej možnosti upogiba, pripisuje pa se jim tudi trajna življenjska doba. Imajo odlično korozijsko in kemično odpornost, prenesejo tudi visoke temperature. Pri tem je treba upoštevati, da imajo termoplastične cevi minimalno upogljivost.

Na voljo so vam modeli z enim jeklenim opletom, ki so primerni za nižji tlak in za uporabo v lahkih pogojih. Kompaktne cevi z dvema jeklenima opletoma so primerne za srednji tlak, v primeru visokotlačnih sistemov pa vam omogočamo dobavo cevi s štirimi jeklenimi opleti. Nudimo tudi visokotlačne gibke cevi s tekstilnim opletom.

Kovinske hidravlične cevi se ponašajo z odlično trpežnostjo ob delovanju v zelo visokih temperaturah. Priporočamo jih ob uporabi sistemov v katerih bo medij potoval z visokim tokom in na visokem tlaku, vendar bomo še vedno potrebovali fleksibilno cev z visoko trdnostjo. V ponudbi lahko najdete kovinske cevi, katerih notranja plast je iz teflona (PFTE) z obodom iz nerjavečega jekla.

Poskrbimo lahko tudi za konfekcioniranje različnih tipov, po vaših zahtevah in vam priskrbimo sestavne dele za zatiskovanje.

Glede zaloge materiala in tehničnega posvetovanja o ustreznih ceveh, se lahko obrnete na naše svetovalce, ki so vam vedno na voljo. Vabljeni ste v našo spletno trgovino, kjer imamo na zalogi več kot 400.000 izdelkov, z brezplačno dostavo ob večjih naročilih.

Hidravlične in bakrene cevi za pitno vodo

Komu lahko zaupate z izdelavo vašega hidravličnega sistema in dobavo ustreznega materiala?

Smo podjetje S3C za proizvodnjo, trgovino in inženiring d. o. o. iz Ljubljane. Nudimo vam individualno tehnično svetovanje in smo v stalnem stiku z našimi kupci, saj le tako lahko ponudimo najboljše rešitve z modernimi produkti po konkurenčnih cenah.

Sprotno vam predstavljamo novosti na področju hidravlike, industrijske armature in pnevmatike ter ponujamo osebno asistenco pri izbiri ustreznega materiala na današnjem prenasičenem trgu.

Sodelujemo s strateškim partnerjem Landerfeld iz Nemčije, ki ima stalno zalogo ponujenih artiklov, ki omogoča hitro dobavo potrebnega materiala. V naši spletni trgovini vam je neprestano na voljo široka ponudba kvalitetnih izdelkov za hidravliko priznanega proizvajalca Parker hidravlika Slovenija.

Cevne objemke za gibke cevi