Transportna embalaža oz. kartonske škatle za transport

Transportna embalaža je pomembnejša, kot si verjetno predstavljate. Brez nje bi bili izdelki med prevozom precej bolj izpostavljeni poškodbam – tako mehanskim kot tistim, ki so posledica vlage, sevanja in drugih negativnih vplivov. To pa seveda pomeni, da je nuja premišljena izbira. Najboljša rešitev je zagotovo izdelava po meri, ki omogoča popolno prilagoditev lastnosti specifikam izdelkov.

Transportna embalaža iz kartona

Kakšna je kakovostna transportna embalaža?

Za prevoz – pa tudi skladiščenje izdelkov – se praviloma uporablja kartonska embalaža za transport. Material je cenovno ugoden, hkrati pa dovolj trpežen, da brez težav prenese večje obremenitve. Seveda pa je nujna profesionalna izdelava, ki zagotovi ustrezno stabilnost oz. nosilnost.

Pomembno je, da se uporabi dovolj slojev, sicer se transportna škatla zlahka raztrga. Obenem pa mora biti uporabljeno kakovostno lepilo, ki zagotavlja močno povezavo med sloji in s tem robustnost kartonske škatle za transport. To zagotovi izjemno nosilnost in odpornost na poškodbe. Izdelki bodo posledično zaščiteni pred najrazličnejšimi negativnimi dejavniki.

Transportna kartonska embalaža

Za težje izdelke se priporoča petslojna kartonska embalaža za transport

Trislojna transportna embalaža je sicer zelo trpežna in povsem dovolj za običajno uporabo, toda če nameravate prevažati težje izdelke, so bolj smiselne petslojne kartonske škatle za transport. S tem se poveča maksimalna dovoljena obremenitev, tj. nosilnost. Še posebej pomembno je dovolj močno dno. Če je potrebna dodatna učvrstitev, si pomagajte z nekoliko širšim lepilnim trakom.

Skrbno izdelana, pravilno sestavljena in ustrezno učvrščena petslojna kartonska embalaža za transport bo kos celo najzahtevnejšim nalogam. Blago bo do cilja pripotovalo v prvotnem stanju, ne glede na dolžino poti in ovire med prevozom.

Kakovostna transportna kartonska embalaža – še posebej petslojna – vam bo prišla obenem prav med selitvami. Vanjo namreč brez večjih težav naložite malce težje predmete, na primer knjige. Ko škatel ne potrebujete, pa jih preprosto razstavite in shranite za naslednjo priložnost.

Shranjevanje ne zahteva veliko prostora, kar je zagotovo ena od pomembnih odlik, zaradi katerih je kartonska embalaža za transport tako priljubljena. Če pogosto pošiljate izdelke kupcem oz. naročnikom, imate lahko vedno na zalogi večje število škatel, ne da bi za to potrebovali ogromno prostora.

Kartonske škatle za transport

Transportna kartonska embalaža omogoča recikliranje

Ena od prednosti, s katerimi se ponaša, je možnost recikliranja (vsaj v večini primerov). Ko bo transportna embalaža zaključila svoj cikel, bo torej možna predelava in ponovna uporaba. Obenem pa je sama proizvodnja manj obremenjujoča za okolje kot proizvodnja večine drugih alternativnih materialov, na primer plastike.

Tako gre za okolju prijaznejšo izbiro, hkrati pa za nadpovprečno ekonomično rešitev, še posebej če bo posamezna škatla uporabljena večkrat. Seveda pa je za večkratno uporabo nujna nadpovprečno kakovostna izdelava in uporaba najboljših materialov, kar je še razlog več, zakaj je potreben premišljen nakup.

Vložki za transportno embalažo

Za dodatno zaščito poskrbijo vložki za transportno embalažo

Če je mogoče, izberite izdelavo po meri, saj bo to poskrbelo za optimalno zaščito izdelkov, hkrati pa za pameten izkoristek razpoložljivega prostora v vozilih za prevoz blaga in v skladišču. Škatle, ki so prevelike, vam namreč ukradejo veliko dragocenega prostora, s čimer se povišajo stroški skladiščenja in pošiljanja.

Izdelava po meri omogoča popolno prilagoditev. Odločite se lahko za troslojno ali petslojno različico (oz. za poljubno število slojev). Vašim potrebam pa bodo prilagojene tudi dimenzije škatle (dolžina, globina in višina). Transportna škatla bo zato svojo nalogo opravila z odliko.
Če gre za občutljivejše izdelke ali za nadpovprečno turbulentno pot, na kateri je mogoče pričakovati veliko vibracij, pa se priporočajo še

kvalitetni zaščitni vložki za transportno embalažo. Običajno so to penasti vložki, ki poskrbijo za ublažitev tresljajev, posledično pa se zmanjša nevarnost za poškodbe izdelkov. S tem se izognete nepotrebnim stroškom, povezanim s poškodovanim ali celo nepopravljivo okvarjenim blagom. Kakovostna transportna kartonska embalaža bo v kombinaciji z ustreznimi vložki iz pene zagotovila vrhunsko zaščito, tudi ko bo potreben prevoz izjemno občutljivega blaga.

Transportna embalaža po meri