Servis varilnih aparatov – inverterski varilni aparat CO2

Servis varilnih aparatov je potreben, kadar se varilni aparat pokvari – takrat si vsak mojster želi hitro in odzivno pomoč, saj sonaprave nepogrešljive v vsaki delavnici. Če skrbite za redno iz kakovostno vzdrževanje aparatov in jih uporabljate v skladu z navodili, potem je možnost, da se naprava pokvari, majhna. Vsakega mojstra pa lahko kdaj kaj preseneti – in servis je takrat neizbežen.

Podjetje Pretent nudi poleg prodaje tudi ugoden in kakovosten servis varilnih aparatov, ne glede na blagovno znamko. Poskrbijo tudi za gorilnike za omenjene naprave in so pooblaščeni za znamke STEL, CEA in JASIC. Varilne aparate servisirajo na njihovem sedežu na naslovu Cesta na Brdo 85 v Ljubljani. Po želji stranke se servis lahko opravi tudi na terenu.

Kaj lahko storite sami, da zmanjšate možnost, da se vam naprava pokvari? Poleg vzdrževanja in ravnanja v skladu z navodili za uporabo, je pomembno tudi, kje je varilni aparat shranjujete. Naprava mora biti shranjena na temperaturi, ki ni previsoka ali prenizka. Prostor mora biti suh, brez vlage in čist. V primeru, da boste potrebovali servis varilnega aparata, se obrnite na omenjeno podjetje, kjer vam bodo po ugodni ceni servisirali napravo.

Servis varilnih aparatov

Servis varilnih aparatov – tudi najboljši ga potrebujejo

Varilni aparat potrebujemo za spajanje minimalno dveh elementov v skupno celoto. Pred začetkom varjenja se mora delavec ustrezno zaščititi. Nositi mora zaščitne rokavice, obleko, čelado in očala. Pomembno pa je tudi, da pravilno izbere napravo, zato je dobro poznati nekaj osnov. Varilni aparati lahko imajo izmenični ali enosmerni tok. Če varite nizko legirano jeklo, so primerne naprave za varjenje z izmeničnim tokom. Če delate z enostavnimi kovinami, pa se odločite za modele z enosmernim tokom.

Ko kupujete napravo, je pomembno preveriti njegovo kvaliteto. Če ga uporabljate doma, ni potrebno imeti najnaprednejše (in zelo drage) naprave. Za profesionalne varilce pa se priporočajo aparature najvišje kakovosti. Parametra, ki ju moramo upoštevati pri nakupu, sta tudi premer varilne žice in teža naprave. Do boste lahko izbrali najprimernejši in najboljši varilni aparat za svoje potrebe, se obrnite na strokovnjake, ki vam bodo svetovali na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj.

Inverterski varilni aparat – kakšne so njegove lastnosti?

Inverterski varilni aparat ima odlične karakteristike. Njegova uporaba je enostavna, teža pa nizka, zato je lahek za rokovanje. Profesionalne naprave razpolagajo z različnimi programi za vse najpogostejše materiale in različnimi plini. Izberete lahko tudi model z elektronsko dušilko, ki ponuja natančno prilagoditev naprave in skoraj v celoti odpravlja brizganje. Elektronska dušilka pride prav še posebej, če pri varjenju uporabljate ogljikov dioksid (CO2).

Inverterska izvedba naprave je primeren za različne vrste del. V spletni trgovini omenjenega podjetja, si lahko ogledate bogato ponudbo, med katerimi so tudi inverterski modeli. Med izdelki najdete tudi inverterski varilni aparat MATRIX 2200, ki ima nizko težo in veliko moč delovanja. Z njim se lahko lotite zahtevnih del v montaži ali pri popravilih. Uporablja se ga tudi pri gradbenih delih.

Varilni aparati CO2

Najboljši varilni aparati – CO2, TIG, MIG, MAG

Varilni aparati CO2 uporabljajo med varjenjem CO2-plin, ki ni vnetljiv in je brez barve, okusa in vonja. Ogljikov dioksid pridobivajo iz narave, pa tudi iz odpadnih plinov industrije. Poleg plina CO2 se za varjenje pogosto uporablja plin argon, možna je tudi kombinacija obeh. Najboljši varilni aparati so naprodaj v trgovini Pretent – poleg CO2 aparatov  lahko izbirate tudi MIG MAG in TIG naprave.

Kaj pomeni, če ima varilni aparat oznako TIG, MIG ali MAG? V vseh primerih gre za postopek varjenja pod zaščito plinov ali njihovih zmesi. TIG uporablja elektrodo, ki je nekoliko drugačna kot pri MIG ali MAG postopku. TIG in MIG varjenje uporabljata nereaktivne pline, medtem ko MAG uporablja aktivne pline, kot je CO2, ki s staljeno kovino reagira. Pomembno je vedeti še, da plina CO2 ne smemo uporabiti, če aparat nima oznake zanj. V tem primeru izberemo zaščitni plin drugačne vrste.