Kuhinje po elementih | Izris kuhinje z otokom poceni

Kuhinje so središče doma. Tam se običajno zadržuje vsa družina, zato mora biti ta prostor domačen in prijeten, predvsem pa blizu slogu stanovalcev. Ko se odločite za nabavo novega pohištva, si ga na žalost v živo ne morete ogledati. Izris kuhinje vam zato lahko pri tem znatno pomaga in vam pokaže, kakšna bo videti, ko bo postavljena v prostoru samem.

Izris kuhinje po elementih

Izris kuhinje je plod zahtevnega procesa

V Mizarstvu Avbelj so specializirani za izdelavo pohištva po naročilu. Izdelajo vam lahko kakršnokoli, tudi kuhinjo z otokom. Če se boste odločili za takšno, pa je izris kuhinje neizogiben. Prav zaradi tega se proces izdelave začne s pogovorom med stranko in svetovalci. Sledi natančna izmera prostora, kjer bo le-ta postavljena. Na koncu pa je na vrsti 3D izris, s pomočjo katerega, boste že v naprej videli, kakšno bo na koncu pohištvo, ko bo umeščeno v prostor. Šele nato se začne njegova izdelava.

Med pripravo izrisa se lahko odločate za različne postavitve, spreminjate lahko tudi barve, se odločite za kuhinjo z otokom in tako dalje. Šele, ko boste popolnoma zadovoljni, se bo proces dogovarjanja zaključil, v podjetju pa se bodo strokovnjaki lotili izdelave kuhinje po elementih, da bo ta na koncu kakovostna, lično izdelana in narejena prav za vas.

Izris kuhinje - poceni kuhinje

Na izris kuhinje se predhodno pripravite – razmislite o tem kaj vam je všeč

Proces izrisovanja poteka laže, če se boste nanj nekoliko pripravili tudi vi. V prvi vrsti je dobro, da vsaj približno veste, kakšnega stila si želite. Je to rustikalni stil, moderni stil, morda z otokom ali nekaj čisto drugega.

Pri izrisu kuhinje s svetovalci, ne pozabite deliti niti informacij o tem, kakšne bodo stene, kje so različni priključki, kakšno osvetljavo si želite in podobno. Z vsemi temi informacijami vam bodo namreč lažje svetovali, kakšno izbrati.

Kuhinje z otokom, rustikalne ali moderne: kakšne so vaše želje?

Kuhinje je mogoče dobiti v številnih različicah. Katero izbrati: rustikalno, moderno, morda z otokom, to je odvisno predvsem od vašega okusa, življenjskega sloga in sloga opremljanja, ki ste ga uporabili v drugih prostorih domovanja.

Kuhinje z otokom

Rustikalne kuhinje so dobra izbira, če ima vaš celotni dom rustikalni pridih

Rustikalne izvedbe pohištva so tople in s seboj nosijo nostalgijo, vendar so zelo specifične. Prav zaradi tega ne sodijo v vsak dom. Če pa ima oprema vašega doma na splošno bolj rustikalen pridih, potem so rustikalne kuhinje z otokom najboljša izbira.

Ker jih je v tipski različici dobiti težje, je to idealni slog za izdelavo po naročilu.

Klasične kuhinje so še vedno najpogostejša izbira

Klasične kuhinje so še vedno pri vrhu po priljubljenosti zaradi svojega brezčasnega sloga. Poleg tega izžarevajo skoraj toliko domačnosti, kot rustikalne, vendar so ob tem še izredno funkcionalne.

Klasične kuhinje so največkrat nekoliko svetlejših barv in so narejene iz kakovostnega lesa. Še posebej priljubljene vrste so češnja, bukev, hrast in oreh.

Lahko pa se, če so takšne vaše želje in vaš slog, poigrate z nekaterimi manj klasičnimi detajli. To so, na primer, posamezne fronte drugih barv, malce drugače oblikovani ali postavljeni posamezni elementi in podobno. Kako bi bilo vse to videti, boste lahko preverili s pomočjo računalniškega izrisa.

Poceni kuhinje po elementih

Moderne kuhinje za ljubitelje modernega

Moderne izvedbe pohištva, so precej drugačnega videza kot klasične in so običajno opremljene z modernimi napravami in pripomočki. Za to bodo poskrbeli tudi v Mizarstvu Avbelj in vam z veseljem vgradili moderne dodatke. Takšni so, na primer, predali BLUM, izvlečne košare, led lučke, kuhinjska korita, ločevalniki odpadkov, aparati vseh blagovnih znamk in še in še.

Posebna zasnova moderne kuhinje so takšne z otokom, ki so primerne za odprte tlorise in neizogibno v dom vnašajo moderno noto. Res so nekaj posebnega, saj je lahko glavni kuhar tudi med pripravo hrane v središču dogajanja in ni potrebno, da se skriva nekje v kotu. Takšna izbira ureditve je zelo priročna in vizualno atraktivna.

Kuhinje z otokom

Poceni kuhinje niso nujno tipske

Čeprav so nekateri prepričani, da so poceni kuhinje tipske in so tiste po naročilu veliko dražje, ni čisto tako. Tudi kuhinje po naročilu so namreč lahko poceni kuhinje, včasih celo cenejše od tipskih.

V primeru, da se odločite za tipsko, ni nujno, da bo ta popolnoma odgovarjala prostoru, v katerega nameravate kuhinjske elemente postaviti. Posledično boste nekatere kose morali prilagajati ali dokupovati. Lahko se vam celo zgodi, da boste na koncu kupili celotno kuhinjo po elementih, kar pa bo najbrž še mnogo dražja opcija.

Še več težav boste imeli, če vaša bodoča kuhinja nima standardne zasnove oziroma standardnega prostora. Tipska poceni kuhinja bo tako s popravki postala mnogo dražja. Tudi, če boste kupili osnovno poceni kuhinjo, ki bo že zasnovana, in boste želeli obrezati in prilagoditi le posamezne elemente, bo to spet prineslo veliko stroškov.

Če pogledate s te strani, je tako kuhinja po naročilu najbolj poceni. Kar je še pomembnejše, pa boste z njo dobili točno tisto, kar želite.