Polikarbonatne plošče: nadstreški za teraso bodo lepi in funkcionalni

Polikarbonatne plošče so izredno vsestranski material. Z njimi so lahko pokriti nadstreški za teraso, pokrite terase pa bodo tako vseeno prepuščale dovolj svetlobe, da se boste pod njimi počutili svobodni in povezani z naravo. Poleg tega so plošče na videz privlačne in se podajo vsakemu tipu hiše. Primerne so tudi za druge izdelke.

S polikarbonatnimi ploščami lahko tako zgradite funkcionalen in privlačen nadstrešek za avto, ustvarite manjši nadstrešek nad vhodnimi vrati ali pa jih uporabite za gradnjo vrtnih hišk. Tudi zimski vrtovi in rastlinjaki so brez težav lahko narejeni iz polikarbonatnih plošč.

Polikarbonatne plošče

Nadstreški za teraso, ki vas bodo očarali

Pokrite terase naredijo zunanji bivalni prostor primeren za vse letne čase in vse vremenske razmere. Tako lahko postanejo nekakšen podaljšek dnevne sobe in prostor za druženje z vašo družino in prijatelji. Če izberete pravi material za gradnjo, lahko poskrbite tudi za toplotno izolacijo in s tem dobite možnost, da na pokriti terasi posedate tudi v zimskih dneh.

Polikarbonatne plošče so zelo primeren material iz katerega lahko naredite nadstrešek. Terasa bo tako atraktivna in uporabna, ponašala pa se bo še s številnimi drugimi prednostmi, ki vas bodo navdušile.

  • Polikarbonatne plošče so prosojne in zato dovoljujejo, da skoznje prehaja svetloba.
  • Odporne so na vse vrste sevanj, zaščitijo tudi pred UV žarki.
  • Dobro se upirajo vsem vremenskim razmeram.
  • Ne rjavijo, gnijejo ali se luščijo.
  • Ne obrašča jih mah.
  • Enostavne so za montažo in rokovanje.
  • Imajo dolgo življenjsko dobo.
  • Odporne so na mehanske poškodbe.
  • Veliko lažje so od, denimo, pleksi stekla.

Vse te lastnosti delajo polikarbonatne plošče za idealen material, iz katerih so izdelani vrhunski nadstreški za teraso. Ko imate tak nadstrešek, terasa torej nudi zavetje pred zunanjimi vplivi in vašo pokrito teraso naredi za vaš najljubši kotiček doma, kjer boste z veseljem preživljali proste urice z družino in prijatelji.

Nadstreški za teraso

Nadstreški terasa ni edini prostor, ki ga lahko pokrijete s polikarbonatnimi ploščami

Poleg nadstreškov za teraso, polikarbonatne plošče služijo tudi kot odličen material za nadstreške za avtomobile. V podjetju MS Viscom so na voljo kar tri različice le-teh. Ena enostavna (Atlas), ki jo lahko montirate tudi sami. In dve zahtevnejši (Arizona-Wave in Arizona-Breeze-solid). Vse se ponašajo s kakovostno konstrukcijo, dostopni pa so z vnaprej izvrtanimi profili in izrezanimi ploščami. Priloženi so jim tudi vsi potrebni vijaki. Prav zaradi tega so že pripravljeni za montažo.

Kot rečeno, pa so na voljo tudi manjši kosi polikarbonatnih plošč, ki jih lahko namestite nad vhodna vrata in s tem dobite manjše nadstreške nad vhodom. Tako bodo vaši gostje, pa tudi vi sami, zaščiteni pred dežjem ali snegom, ko se boste znašli pred hišo.

Pokrite terase

Pokrite terase lahko nudijo lep pogled na vaš zimski vrt

Nadstreški za teraso, ki prepuščajo sončne žarke zimskega sonca, da vas pobožajo med posedanjem, lahko nudijo tudi lep pogled na zimski vrt. Pod pokrito teraso lahko tako opazujete, kako rastejo vaše rastline, ki ste jih posadili pozimi.

Kot rečeno, so tudi zimski vrtovi in rastlinjaki lahko narejeni iz polikarbonatnih plošč. Podjetje MS Viscom ponuja dve različici vrtnih rastlinjakov: Hybird – enostavnejšo različico, in Glory, ki velja za luksuzno različico zimskega vrta.

Obe sta narejeni iz polikarbonatnih plošč, kar pomeni, da sta enostavni za postavljanje. Rastline v vašem zimskem vrtu so zaščitene pred mrazom, med tem, ko do njih brez težav pronica sončna svetloba. Prepustnost svetlobe skozi plošče je namreč kar 90%. Poleg tega pa bodo s tem rastline zaščitene tudi pred škodljivim UV sevanjem.

Največja razlika med obema zimskima vrtovoma je, da je luksuzna različica večja in narejena modularno, kar pomeni, da jo lahko po potrebi podaljšate oz. povečate. Obenem pa je material nekoliko bolj odporen na mehanske poškodbe, kar pomeni, da mu ne pride do živega niti toča.

Nadstreški terasa in zimski vrt