Bioklimatske pergole za najvišje udobje bivanja na terasi

Bioklimatske pergole spadajo zaradi svojih tehničnih presežkov med vodilna moderna senčila za terase. Lamelna bioklimatska pergola je izjemno prilagodljiva in vsestranska v vseh vremenskih razmerah ter uporabniku vsak trenutek v letu zagotavlja vrhunsko udobje in uporabnost. Bioklimatske pergole se zaradi preproste regulacije lamel namreč vsak hip uravnavajo po željah uporabnika.

Tako lamelna bioklimatska pergola pozimi zagotavlja, da je prostor pred vhodom suh in varen ter v notranje prostore spušča zaželene sončne žarke, poleti pa blokira žgoče sonce in dom varuje pred pregretjem. Svoje mesto med vrhunskimi sodobnimi tehničnimi dosežki pa je bioklimatska pergola dobila po zaslugi slovenskega inovatorskega duha in znanja.

Podjetje Inoxvrbovšek iz Laškega je leta 2013 s svojo lastno patentirano bioklimatsko pergolo Hard-Top odprlo novo stran na tem področju in lamelne bioklimatske pergole povzdignilo na čisto novo raven. Ta bioklimatska pergola iz Slovenije je bila prva na trgu, ki je bila vodotesna, kar ji je skupaj z vsemi drugimi njenimi prednostmi dalo neustavljiv zagon med najbolj priljubljena in uporabna senčila za terase.

Lamelna bioklimatska pergola

Kaj pomeni, da je pergola bioklimatska?

Bioklimatska pergola s svojim sistemom odpiranja in zapiranja nagibnih lamel omogoča uporabniku pod njo – ne glede na zunanje temperature in vremenske neprilike – vedno idealno bioklimo in s tem najvišje udobje.

S preprostim daljinskim upravljalnikom si lahko uporabnik vsak hip nastavi nagib lamelne bioklimatske pergole po svojih željah glede na to, koliko želi, da zakroži zrak pod njo, s čimer uravnava temperaturo zraka, lahko si prilagodi moč prepuščanja sončnih žarkov in osvetlitve ter se z zaprtjem nagiba lamel zaščiti pred padavinami in drugimi vremenskimi nevšečnostmi.

Pri lamelni bioklimatski pergoli je moč in bistvo v odtenkih – ker je nagib lamel stopenjski, se lahko že z majhnim priprtjem lamel zagotovi odvod vročega zraka izpod bioklimatske pergole, ob tem pa je senca pod pergolo še vedno popolna. To je velika prednost bioklimatskih pergol, tega ne zmore nobeno drugo senčilo za terase.

Lamelna bioklimatska pergola

Bioklimatska pergola iz Slovenije zdrži v vseh vremenskih razmerah

Lamelno bioklimatsko pergolo Hard-Top krasi čudovit dizajn in vrhunske tehnične lastnosti. Ekskluzivna za te bioklimatske pergole je izredno vzdržljiva konstrukcija, saj zdrži celo do 1 meter snega, točo in hud veter, zato je lahko razmik med posameznimi stebri kar 9 metrov. Ob tem je ta statično najmočnejša konstrukcija na trgu med bioklimatskimi pergolami popolnoma odporna na rjo, saj je izdelana iz aluminija, gume in inoxa.

To pomeni, da vzdrži desetletja in ne potrebuje nobenega vzdrževanja. Izdelava konstrukcije je zelo natančna, skrbna in poteka po natanko določenem protokolu za vsakega naročnika posebej, saj je vsaka lamelna bioklimatska pergola unikatna. In kako veliko bioklimatsko pergolo si lahko pri njih zaželi naročnik? Zaradi trdne konstrukcije je lahko globina 4,5 metra ali več, širina 3 metre (ta polja se lahko sestavljajo po želji), višina pa prav tako po želji.

Za vsako naročilo posebej se izriše načrt in vsak del konstrukcije se izdela posebej po meri. V podjetju nato konstrukcijo naročene bioklimatske pergole poskusno sestavijo, po pregledu razstavijo, dele prašno pobarvajo, pripravijo in z izkušeno ekipo vgradijo na izbrano mesto pri naročniku. Bioklimatske pergole v Sloveniji montirajo po vseh krajih. Tako se naročniki med drugimi kraji ponašajo z njihovimi bioklimatskimi pergolami v Mariboru, Ljubljani, Celju, treh največjih mestih.

Bioklimatska pergola Slovenija

Posebnosti bioklimatske pergole Hard-Top so njene velike prednosti

Bioklimatske pergole Hard-Top bodo uporabnike navdušile še z drugimi svojimi edinstvenimi prednostmi – poleg neverjetno vzdržljive konstrukcije, ki jih nima nobena druga bioklimatska pergola na trgu. Kot prvo: so samočistilne, kar pomeni, da se listje in ostala umazanija preprosto spere s strehe pergole z dežjem.

To je mogoče zato, ker ob lamelah ni žlebov, v katere bi se nesnaga nalagala. Zagotovo nihče ne bo pogrešal nevarnega plezanja po lestvi in napornega ter zamudnega čiščenja strehe bioklimatske pergole. In še ena posebnost bioklimatske pergole Hard-Top: njene lamele so najširše in najtanjše, merijo 40 x 300 mm, zato omogočajo, da prodira več sonca kot pri drugih lamelah, kar do 80 %, kar je posebej zaželeno pozimi.

Pergola bioklimatska

Lamelna bioklimatska pergola izvrstna za novogradnje in starejše hiše

Bioklimatske pergole se lahko za bistveno obogatitev bivalnega udobja vgradijo na terase tako že obstoječih hiš kot pri novogradnjah. Preden se pergola vgradi, mora naročnik prej za njo postaviti temelje ali ploščo AB z odtoki. Noben način gradnje ni ovira za vgradnjo bioklimatske pergole, pa naj gre za lesen, zidan, montažni, skeletni ali kak drug način gradnje.

Pri nizkoenergijskih in pasivnih hišah je odlična izbira pri postavitvi na mesto, kjer so večje steklene površine, saj poskrbi še za dodaten prihranek energije, porabljene za ogrevanje ali hlajenje stavbe. Lamelne bioklimatske pergole podjetja Inoxvrbovšek so na voljo v sedmih barvnih različicah in se lahko barvno uskladijo s fasado ali pa so v poudarjeno kontrastnem odtenku.

Pri tem oblikovanost prostora ni nobena težava, ker so njihove bioklimatske pergole lahko ne le samostoječe, ampak kotne, vogalne, pritrjene s strani ali vgrajene v strop ali streho – v vsakem primeru pa vedno vrhunske kakovosti, lepega videza in uporabnosti.