Led trakovi – kvalitetni barvni led trakovi tudi za zunaj

LED trakovi so ena izmed oblik neprekinjene razsvetljave, ki je v zadnjem času zelo atraktivna in priljubljena, tako na javnih prostorih kot tudi v udobju lastnega stanovanja. Pozabiti ne gre niti na LED trakove za zunaj, ki jih lahko namestimo na dvorišča, terase, balkone, v letne kuhinje, ob bazen in na druga mesta. Največkrat jih uporabljamo kot dopolnilo h glavni osvetlitvi – ambientalno osvetlitev, lahko pa trakovi služijo tudi kot glavna osvetlitev prostora. Seveda je temu primerno treba prilagoditi njihovo jakost.

Barvni led trakovi za zunaj

Kvalitetni LED trakovi se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi, zato predstavljajo pogosto izbiro razsvetljave

Omenjena svetila odlikujejo številne lastnosti, zaradi katerih predstavljajo pogosto izbiro pri nakupu osvetlitve. Tudi če želimo v prostor vnesti nekaj ambientalne barvne svetlobe, so barvni LED trakovi odlična izbira. Tako kot beli trakovi, so tudi barvni LED trakovi precej varčni, saj  porabijo kar do 75 odstotkov manj energije kot žarnice z žarilno nitko. Prav zaradi tega, se glede na energijsko učinkovitost uvrščajo v sam vrh svetil.

Ena izmed pomembnih prednosti omenjenih svetil, je njihova prilagodljivost. Za razliko od žarnic jih je mogoče pritrditi na ukrivljene površine, vogale, seveda pa jih lahko oblikujemo tudi v druge poljubne oblike.

Če želimo poskrbeti za okolje, se odločimo za kvalitetni LED trak

LED trakovi veljajo tudi za okolju prijaznejše kot navadne žarnice. Za razliko od navadnih žarnic barvni LED trakovi ne vsebujejo živega srebra ali drugih kemikalij in tako ne potrebujejo posebnega režima odlaganja. LED trakovi za zunaj in noter se lahko tako tudi relativno enostavno reciklirajo. Seveda pa na okolje pozitivno vpliva tudi nizka poraba energije barvnega LED trakov.

Led trakovi montaža

Če nam pogosto menjavanje žarnic povzroča sive lase, bodo LED trakovi za zunaj in notri prava rešitev

Če se tudi sami ves čas pritožujemo nad kratko življenjsko dobo luči in vedno novim menjavanjem žarnic, bo pri belih in barvnih LED trakovih (tudi pri LED trakovih za zunaj) povsem drugače. LED svetila svetijo zelo dolgo. Poleg tega so LED trakovi za zunaj izdelani iz trpežnih komponent, ki so narejene tako, da prenesejo tudi manj ugodne pogoje. Zasnovani so tako, da prenesejo močne vibracije in številne zunanje vplive.

Tudi cenovno LED trakovi veljajo za smiselno odločitev. Čeprav je začetna cena barvnih LED trakov višja od njihovih analogov, so zaradi njihove dolge življenjske dobe, vzdržljivosti in energijske učinkovitosti uporabniku stroškovno prijaznejši.

Ali lahko naročimo tudi LED trak za zunaj?

Če si želimo LED trak za zunaj, je rešitev na trgu zares mnogo. Tračne LED luči so na voljo v vodoodpornih ceveh ali trakovih. Odlični so za uporabo v akvarijih, na vozilih in na prostem.

Kvalitetni led trakovi

LED trakovi – montaža je preprosta in se je lahko lotimo tudi sami

LED trakovi so na voljo v velikih zvitkih, ki jih lahko enostavno namestimo na želeno mesto, tudi če nimamo veliko izkušenj z elektro montažo. Uspešna namestitev sprva zahteva le malo načrtovanja, da zagotovimo ustrezno dolžino LED traku, poskrbeti pa moramo tudi za pravilen položaj napajalnika.

Trak nato povežemo s kupljenimi konektorji ali jih spajkamo skupaj. Konektorji so enostavnejši za uporabo, vendar je spajkanje nekoliko trajnejša rešitev. Montažo traku zaključimo tako, da ga namestimo na njegovo lepilno podlago in ga priključimo na vir energije.

Montaža LED traku od nas zahteva zelo natančno merjenje

LED trakovi montaža oz. njihova vgradnja, zahteva tudi nekaj merjenja, ki mora biti opravljeno natančno. Najprej je potrebno oceniti, koliko osvetlitve bomo potrebovali in v skladu s to oceno pripraviti pravilno dolžino LED trakov.

Pred montažo preverimo tudi kakšno napetost izbrani trakovi potrebujejo. Podatek o tem običajno najdemo na škatli izdelka ali njegovi etiketi.

Določiti moramo tudi največjo porabo energije LED trakov. Vsak LED trak porabi določeno količino moči ali električne energije. Poraba je odvisna od tega, kako dolg je trak.

Barvni led trakovi in beli